CÉGINFÓ

A webáruház tulajdonosa és üzemeltetője: Csönge Péter ev.
Jogtulajdonos: Csönge Péter

Adószám: 67084302-2-51 | EU ADÓSZÁM : 67084302

Nyilvántartási szám: 43279538

Bankszámlaszám: 10400188-50526786-86671007

IBAN: HU0510400188-50526786-86671007

Mintabolt: Dinó Horgász-Vadász-Pirotechnikai Üzlet

Cím: 9500 Celldömölk Dózsa György utca 25. 
Átvételi pont: 1186 Budapest Közdűlő út 46-50
Webáruház címe: www.csaliking.hu

Telefon: +36-20-581-7046

E-mail: info@csaliking.hu

 

 

VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

FIGYELEM!


Tisztelt Vásárlóink! A webáruház adatainak feltöltésekor keletkező esetleges adminisztrációs hibákért szíves elnézésüket kérjük, egyúttal jelezzük, hogy a webáruházban szereplő árak és leírások valamint termékfotók tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi értelemben ajánlattételnek a rendelés írásbeli visszaigazolásáig. Megértésüket és az esetleges hibákra vonatkozó észrevételeiket ezúton is köszönjük.

 

Vásárlás a Csaliking webáruházban:

Ha a kiválasztott terméket szeretné megvásárolni, a “Kosárba rakom” gombra kattintva, kezdeményezheti az áru vásárlását. A termék mennyiségét is tetszés szerint átírhatja, megváltoztathatja. Az alapértelmezésben minden alkalommal 1 db-ot ajánlunk fel. A következő ablakban, Ön eldöntheti, hogy további termékeket választ, vagy véglegesíti a megrendelését.
Amennyiben Ön már regisztrált felhasználónk, kérjük jelentkezzen be felhasználó nevével és jelszavával. Amennyiben nincs még regisztrálva rendszerünkben, kérjük töltse ki a regisztrációs adatlapunkat. Ellenőrizze le a szállítási címet, a tovább gombra kattintva válassza ki a szállítási módot. A tovább gomb segítségével kiválaszthatja a fizetési módot. Itt hívnák fel a figyelmet arra, hogy banki átutalás kiválasztásával egyedi kedvezményben részesülhet a szállítási költségből (részletek a szállítási feltételek menüben). A legutolsó oldalon a rendelés feladása ablakban véglegesítheti a megrendelést, munkatársunknak üzenhet a szállítással és rendelésével kapcsolatban.
A megrendelés véglegesítésekor email-en küldünk Önnek egy visszaigazolást vásárlási szándékáról és hétköznapokon hétfőtől péntekig 48 órán belül a Csaliking  munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot. Hétvégi valamint munkaszüneti napokon a webáruházunkban feladott megrendelését követő első 2 munkanapon azaz hétfőn vagy kedden keresni fogja munkatársunk és egyezteti Önnel a kiválasztott termékeket, kiszállítási címet és időpontot.

 

A megrendelés

 

A kosár tartalma böngészés közben bármikor megtekinthető, változtatható, törölhető. Ha törölni kívánjuk a megrendelés bármelyik elemét, akkor a képernyő felső részében található kosár ikonra kattintva a törölni kívánt termék melletti “X” (törlés) ikonnal lehetsége. Egy vásárlás alkalmával korlátlan számú terméket rendelhet meg. Mindaddig nem kerül feldolgozásra a megrendelése, amíg Ön mint Megrendelő nem véglegesítette a kosár tartalmát, azaz a megrendelését. Kérjük, regisztrációjakor pontosan töltse ki a szállítási címet, és különösen fontos, hogy olyan mobiltelefonszámot adjon meg itt, amelyen a futár 8:00–17:00-ig eléri Önt.
Megrendelését kétféleképpen is leadhatja:

 

  1. a) A fent leírt módon a csaliking.hu weboldalon keresztül
  2. b) Az info@csaliking.hu küldött e-mail formájában, mely levélben feltüntette a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat: a megrendelő pontos neve, számlacíme, a csomagküldés pontos címe (utca, házszám, város és irányítószám), egy telefonszám, amelyen munkatársunk egyeztetni tud a rendeléssel kapcsolatban.

A rendelés elfogadása

A Csaliking munkatársa minden kérdéses esetben egyezteti Önnel a megrendelt termékeket, szállítási címet, és segít abban, hogy Ön biztosan jól válasszon. Amennyiben munkatársunkkal véglegesítette a megrendelését rendszerünk kiküld Önnek egy végleges visszaigazolást, amely tartalmazza a megvásárolandó termékek listáját, értékét és a szállítási költséget.
Miután csomagját átadtuk a futárszolgálatnak, küldünk Önnek egy értesítő e-mailt, amelyben arról tájékoztatjuk, hogy a következő munkanapon a csomagja várhatóan kézbesítésre kerül.
A szállítás napján a futár fel fogja hívni (ha a megadott címen nem talál senkit), hogy egyeztessen a csomagátadás pontos helyéről és időpontjáról. A leszállításra kerülő termékekről tételes számlát küldünk Önnek, amelyen – hacsak Ön másképp nem rendelkezik – a vevő címe megegyezik a szállítási címmel.

 

Minimális rendelési tétel

Minimális rendelési tétel 1.990 Ft.
A megrendelésnek felső határa nincs.

 

A rendeléstől való elállás

Előfordulhat, hogy a webáruházunkban kiválasztott termék a valóságban mégsem olyan, mint amilyet szeretett volna, ebben az esetben kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, igyekszünk azonnal orvosolni a problémát a törvényes kereteken belül. Fontos, hogy ilyen esetben a terméket ne használja!
A Vásárló a vásárlástól a 45/2014 kormányrendeletben foglaltak szerint 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat. A vásárló az elállási jogát írásban (legegyszerűbben e-mailben) köteles az eladónak bejelenteni. Az elállási jog természetesen érvényes felbontott gyári csomagolású termékekre is, de szigorúan nem érvényes használt termékek esetében!
Elállás esetén kérjük, először vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal (info@csaliking.hu vagy 06-20-58170-46 majd kollégánkkal történő egyeztetés után juttassa vissza a terméket az átvételi pontra.

 

A hatályos törvények értelmében, elállás vagy garanciális ügyintézés esetén az áru boltba történő visszajuttatása minden esetben a vevő feladata és költsége, ezért kérjük, hogy ne küldje csomagját portósan, mert azt nem áll módunkban átvenni. A hozzánk visszaküldött csomagot beérkezését követően kollégáink videó felvétel készítése közben felbontják, megvizsgálják, majd amennyiben a termék valóban nem használt, akkor a cserecsomagot illetve igény szerint a vételárat saját költségünkön elküldjük, illetve átutaljuk.

 

Fizetés

A csaliking webáruházban történő vásárlás során jelenleg kétféle fizetési mód közül választhat: a banki előre utalás és a futárnak történő utánvétes fizetés.
A banki előre utaláshoz minden esetben szükséges a kollégánkkal történő egyeztetés, ezért kérjük, hogy várja meg, amíg visszaigazoljuk, hogy a megrendelt termékei valóban rendelkezésre állnak. A banki utalással történő fizetés esetén lényegesen kedvezőbbek a szállítási díjaink is, ezek részletei a Szállítási Feltételek menüpont alatt megtalálhatóak.

 

SZAVATOSSÁG, GARANCIA

Szavatosság

Az általunk forgalmazott termékekre a Ptk-ban foglaltak szerinti mértékű szavatosságot vállalunk, vagy vállalnak beszállítóink. Szavatosság időtartama az áru átvételétől számított 6 (hat) hónap. Szavatossági igény elévüléséig, annak érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére. Szavatossági igény esetén a vevő kérheti:
a) elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést, kivéve , ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a  másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a Csaliking kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát. (A vásárlástól számított 6 hónapig a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék a vásárláskor hibátlan volt, illetve, hogy a hiba a használat során következett be a termékben. 6 hónap letelte után a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba a termékben már a vásárlás idejekor is fennállt.)

 

Jótállás

A jótállási határidő a 151/2003 kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően a fogyasztási cikk Fogyasztó részére történő átadása napjával kezdődik.
A garancia a csomagban küldött számlával (blokkal) érvényesíthető. Kérjük őrizze meg a szavatossági – garanciális idő végéig. 

 

Jótállási igény esetén a vevő kérheti:

  1. a) elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a csaliking áruház a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a jótállási jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
    b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a csaliking áruház a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a jótállási igény nem érvényesíthető. A jótállási igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát.( 151/2003 Korm. rendelet,49/2003 VII. 30 GKM rendelet ) (A jótállás időtartama, valamint a szavatosság első 6 hónapja alatt a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék a vásárláskor hibátlan volt, illetve, hogy a hiba a használat során következett be a termékben. 6 hónap letelte után a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba a termékben már a vásárlás idejekor is fennállt.)

A rendeletek teljes szövege itt olvasható:
– 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött Szerződésekről – 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről
– 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
– 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
– Ptk. a hibás teljesítésről
 45/2014 kormányrendelet 

 

Garanciális javítások szervize

Ha a megvásárolt horgászeszköz a garanciális időn belül meghibásodik, kérjük, hozza el személyesen vagy küldje el postán az átvételi pontra, vagy a mintaboltba  a vásárlást igazoló számlával együtt.  Fontos tudni,  hogy a törvényi szabályozás értelmében a vevőtől a boltig terjedő áru-visszaszállítás költsége a vevőt terheli. Ennek megfelelően portós csomagot nem veszünk át! Botalkatrész vásárlásnál, vagy javításnál, ha valamelyik tagot pótolni kell, a szakszerviznek szüksége van az egész botra, csak így kerülhető el az esetleges illesztési probléma. Az orsók házának megbontása, a csavarfejek széthajtása a garancia azonnali elvesztését vonja maga után. Az orsók javításához a szakszerviznek általában szüksége van az orsó dobjára vagy pótdobjára. Ha a termék garanciális hibája megállapítást nyer és javítható, akkor a Csaliking partner-szervizében a legrövidebb időn belül megjavítjuk és visszaküldjük Önnek. Ha nem javítható, akkor az Önnel történő újabb egyeztetés után újat küldünk helyette. Ha időközben a termék elfogyott, és nem beszerezhető hazánkban, a termék árát vagy megint csak az Önnel történő egyeztetés után egy hasonló kategóriájú eszközt küldünk helyette.

A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért (pl. botspicc kézzel hajlítása, orsó elejtése, stb.) a Vásárló teljes körű felelősséggel tartozik.

Az alábbi sérülésekre semmilyen garanciát nem vállalunk:

  • feeder spiccek használat közbeni, vagy más okból történő törése
  • bármilyen gyűrűs horgászbot spicctagjának utolsó két gyűrűje közti törése
  • orsók talpának törése vagy görbülése  

Természetesen, ha a fenti problémák bármelyike már a csomag átvételekor fennáll, akkor készséggel állunk rendelkezésre.

 

SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

 

A termékek szállítási módja

A Csaliking webáruház csomagjait a DPD kézbesíti kedves vásárlóinknak.  A szállítás díja egységesen 1390 FT 40 kg-ig. 

 

A küldemény kézbesítésének megkísérlése a vevő által választható 1 vagy 2 munkanapos időgarancia figyelembevételével történik.

 

 

 

Utánvétel díja : nincs

Banki előreutalás 

 

Természetesen minden kedves vásárlónknak választhatja az áru személyes átvételét mintaboltunkban  a 9500 Celldömölk Dózsa utca 25 szám alatt vagy a 1186 Budapest Közdűlő út 46-50 szám alatt.

 

A szállítási árak HUF értendők és az Áfát tartalmazzák.

 

Cégünk semmilyen rendelés esetén nem számít fel csomagolási költséget!

 

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelem

A Vásárlók adatait kizárólag saját számlázásunk és könyvelésünk dokumentálására

használjuk. A vásárlói adatok a szállítás és kézbesítés idejére átadásra kerülnek a

szállító cégeknek. A szállító vállalatok szerződésben nyilatkoznak az adatok

bizalmas kezeléséről. Az adatok kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek

megfelelően járunk el. Adatait írásos vagy e-mailben történő kérésre bemutatjuk,

módosítjuk vagy töröljük (kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák

tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény Kötelez bennünket). A

szerződéseket a csaliking nyilvántartásában iktatja és archiválja, ezzel biztosítva a

szerződés adataihoz való utólagos hozzáférés lehetőségét.

NAIH szám: NAIH-86155/2015.

Hírlevél

A csaliking webáruház a regisztrált felhasználóinak havi rendszerességgel,

automatikusan küld hírlevelet. Ebben a kedvezményes vásárlási lehetőségekről

tájékoztatjuk Önöket. Ha nem kíván hírlevelet kapni, kérjük, küldjön egy mailt az

info@csaliking.hu.net mail címre és munkatársunk a mail érkezésétől számított 48

órán belül törli adatait nyilvántartási rendszerünkből

Süti (cookie) Szabályzat

Weboldalunkon sütiket (“cookies”) alkalmazunk, amik információt tárolnak a

látogató/vásárló merevlemezén vagy webes keresőjében, ha ehhez külön is hozzá

járul. Ki szeretnénk emelni, hogy a sütiket az elektronikus hírközlésről szóló 2013. évi

C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs

társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII.

törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.

A sütik lehetővé teszi a weboldal számára, hogy felismerje a látogatót/vásárlót,

amennyiben korábban azt már meglátogatta. Segítenek kideríteni, hogy a weboldal

melyik része a legnépszerűbb, a látogatók melyik oldalakra lépnek be és azokon

mennyi időt töltenek el. Az információk felhasználásával a weboldalt jobban tudjuk

igazítani a látogatók/vásárlók igényeihez, még változatosabb felhasználói élményt

tudunk ezáltal nyújtani, amellett, hogy a sütik

 megjegyzik a beállításokat, nem kell azokat újra bevinni, ha egy új lapra lép,

 emlékeznek a korábban bevitt adatokra (pl. címadatok), ezért azokat nem kell újra

begépelni,

 figyelemmel kísérik hirdetéseink hatékonyságát

Sütikről bővebben

Kétféle sütit használunk: “ideiglenes” (“munkamenet sütik”) vagy “állandó sütiket”

(beleértve az “személyre szabott sütiket” is). Az ideiglenes sütik addig maradnak a

látogató eszközén, amíg el nem hagyja a weboldalunkat, míg az állandó sütik webes

keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén

maradnak, amíg azokat manuálisan nem törli a látogató.

Munkamenet sütik

Ezek nélkülözhetetlenek a weboldalon való navigáláshoz, a kulcsfontosságú funkciók

működéséhez és a védett tartalmak eléréséhez. Ezek az adatlapok kitöltéséhez

szükséges információkat tárolják, és nem gyűjtenek a látogatóról/vásárlóról olyan

információkat, melyekkel a /látogatót/vásárlót azonosítani lehetne bármilyen céllal. A

honlap bezárása után e sütik automatikusan törlődnek és a munkamenet lezárásra

kerül

Ha nem fogadja el a látogató/vásárló ezeket a sütiket, akkor a weboldalunk egyes

részei nem, vagy hiányosan jelenhetnek meg, lehetetlenné téve a weboldal

használatát.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő sütik

Ezekkel a sütikkel tudjuk megkülönböztetni és számlálni a weboldalunk látogatóit.

Figyelni tudjuk, hogy a látogatók miként viselkednek, például mely oldalakat

látogatják a leggyakrabban. Ilyen sütik révén tároljuk a felhasználó belépési adatait,

biztonságos belépést nyújtunk a honlapra, biztosítjuk a honlap egységes

megjelenését, valamint gyűjtjük a honlap használatával kapcsolatos információkat. A

sütik nem gyűjtenek felhasználót azonosítani képes információkat, az adatokat

összesítve és névtelenül tárolják, és azokat csak a weboldal működésének

fejlesztésére használjuk fel.

A sütik kezelése

A böngésző beállítása: a felhasználók beállíthatják webes keresőjüket úgy, hogy

elfogadjon minden sütit, elutasítsa mindet, vagy értesítést küldjön ha süti érkezik a

gépére. A beállítási lehetőségek általában a böngésző “Opciók” vagy “Beállítások”

menüpontjában találhatók.